Resumé; tip 19 betrof de balans opmaken. Met name de tijdlijn is heel erg belangrijk

Wat moet je wel doen

Bovenstaande link legt nog beter uit hoe je die tijdlijn maakt. Een goed overzicht is essentieel. Tip 20 gaat over de grote verandering, die ieder voor zich kan bewerkstelligen. Maar dan zijn we er nog niet. Fijn dat sommige ouders door onze inzet het contact weten te herstellen, maar het is wel teleurstellend dat veel van deze ouders vervolgens afscheid nemen onder het motto; ‘ dank je wel, ik ben moe, ik ga mij nu focussen om de fijne dingen in het leven, zoals bijvoorbeeld mijn relatie met mijn kind’ .

Willen jullie weten hoe vaak Marieke en ik wel niet denken dat het wel goed is zo? Willen jullie weten hoe wij extra belaagd worden door de autoriteiten? Je denkt dat je in een goed functionerende rechtsstaat woont, in een democratie, maar geloof mij, zodra het hoofd boven het maaiveld uitkomt, krijg je last, heel veel last. Enkelen onder ons, die het niet langer pikken en dus klachten indienen en wat al niet meer , ervaren hoe lastig het is. Wij hebben elkaar heel hard nodig, want ook bij ons gaat de rek er een keer uit.

Feit is dat als wij samen optrekken en samen in actie komen, die oppressie af zal nemen. Simpelweg omdat het systeem dan over belast wordt. Zeker als wij elkaar dan steunen en helpen. Vandaar het nieuwe hartje; oproepen.

Oké, je hebt die tijdlijn af. Nu ga je kijken naar jouw eigen rol. Eerlijk zijn, wat heb jij laten gebeuren? Waar stond je bij en keek je naar? Waarom durfde jij daar niets van te vinden? Neem jouw eigen verantwoordelijkheid. Wat had je beter/anders kunnen doen?

Maak vervolgens een keuze!!!! Geen goed of fout, maar als jij werkelijk vindt dat jouw kind mishandeld wordt en je vindt het de moeite waard daar iets van te vinden, dan doe je dat ook! ZELF. Dus niet via derden. Niet via een coach, kinderbehartiger, raadsonderzoeker, gezinsvoogd, mediator, want al die lui ontnemen jou de regie. Let wel; halve bak strijden werkt niet. Derden jouw problemen laten oplossen zeker niet. En pas op met wat je aangaat, op start, want het keert tegen jou! Zoals het nu functioneert is er maar 1 ding echt belangrijk; jouw rechtspositie als ouder! Er zijn maar 2 rechtszaken van belang en beide rechtszaken moet je afzonderlijk hebben/voeren. Dus niet uit geldbesparing ze samen doen, want dat keert tegen je. Het 1 is niet afhankelijk van het andere.

De eerste, belangrijkste is gezag! Gezamenlijk gezag wel te verstaan, daar jij natuurlijk ook jouw ex partner het gezag gunt Waarom gezamenlijk gezag; omdat dan jouw rechtspositie beter geborgd is. Geen gedoe bij de scholen bijvoorbeeld. Maar ook medische beslissingen en/of eventuele therapieën horen dan gezamenlijk besloten te worden en zo kan je op afstand alsnog jouw kind beschermen. Ja, enkel erkenning zou jou ook een positie moeten geven, maar in de praktijk werkt dat slecht. Dus zorg dat jij gezag hebt of behoudt.

En dan de volgende zaak: een omgangsregeling. Als jij weet dat jij te maken hebt met een pathogene ouder, dan hebben mediation, trajecten zoals ouderschap blijft of kind uit de knel of godbetert (nog erger) de schipmethode….(serieus????) geen zin. Dan lever jij je niet over aan dit soort experimenten, want weet dat de rechters dit ook zo zien; experimenten. Dan sta jij stevig in die rechtszaal en zeg je helder en duidelijk dat de rechter nu maar 1 taak heeft: de omgangsregeling te formaliseren. Dus heel concreet; de dagen, tijden, vakanties, dat uitzonderingen (festiviteiten) moeten kunnen en let op: een dwangsom die richting beide partijen werkt. Dus dat die net zo goed jou opgelegd kan worden als jij je niet aan de beschikking houdt.

Jouw ouderschap stond voordat je uit elkaar ging niet ter discussie! Tenminste, als we het hebben over ouderverstoting. Je mag een vreselijke partner zijn geweest, fouten hebben gemaakt, dat neemt niet weg dat je een toegewijde ouder bent en dat wilt blijven in belang van jouw kind. Met de koninklijke weg is 10 november 2017 definitief afgerekend, dus rekken en trekken, gedoe er omheen, gaat niet meer op. Jij wilt ook zeker niet die trajecten, die zijn contra productief!!!! Je gaat toch niet mee werken aan kindermishandeling??? En waarom zou jij je laten gebruiken als boksbal door jouw ex (ex-partnergeweld). Inmenging via jeugdzorg? Een ondertoezichtstelling (OTS)?! NIET DOEN. Wijs die rechter op bladzijde 25 rapport scheiden zonder schade (22 febr. 2018). Zo lang NIEMAND is bijgeschoold, moet jij dit soort lui niet toelaten in het leven van jouw kind.

Al die zogenaamde professionals gaan jouw kind belasten, bevragen, uitspelen. Het gevoel van veiligheid en vertrouwen aantasten. Staat die rechter op een onderzoek door de raad van kinderbescherming? Dat wordt de volgende tip! Punt is dus dat je moet begrijpen dat je, buiten die eventuele 2 rechtszaken NIETS meer bij die rechtbank te zoeken hebt. Laat jouw ex maar procederen, dan kan jij zonder advocaat jouw woord doen, maar als dat gebeurt, maak jij het groot. Dan benader jij iedereen in jouw omgeving, maar zeker ook die van jouw ex en vertel je aan iedereen wat er gebeurt; maak de kring van de verstoter klein. Benader de krant, laat het weten op de scholen, zet het op jouw tijdlijn van facebook, maakt niet uit waar; feit is dat als jouw ex gevolgen ondervindt van haar/zijn gedrag, deze vaak inziet te moeten stoppen met dit soort gedrag. Ze mogen dan geestelijk ziek zijn, achterlijk zijn ze niet.

Is de communicatie een puntje voor jouw ex??? Geen probleem, parallel ouderschap is anno nu het antwoord . Ben voorbereid en dien dat voorstel in bij die omgangszaak. Er is al aardig wat over te vinden op het internet en onze website. Op het moment dat jij rustig maar beslist tegen een rechter zegt dat jij niet toe zal laten dat jouw kind mishandeld wordt een rechter 180 graden draait.

Note: bovenstaande rechtszaken staan geheel los van de eventuele financiële afhandeling en houdt dus de financiële discussie erbuiten! Sta niet toe dat er in zaken rondom jouw kinderen (gezag en omgang) het over de centjes gaat. Kap dat direct af!

Een familierecht rechter is geen financieel expert.

Resumé: 2 afzonderlijke rechtszaken zijn van belang; gezag en omgang. Klemcriteria gaan niet op. Geen ruis door een OTS of trajecten. Houdt geldzaken er buiten. Parallel ouderschap kan een opluchting zijn voor met name jou en de kinderen.