Van: cees van leuven 
Onderwerp: Antw.: Vragen voor expertisegroep
Datum: 30 september 2019 om 20:32:23 CEST
Aan: Marieke van Woerkom <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Kopie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marieke,
 
Sorry hoor, maar zo werkt het niet. Afgezien van de tijd die het kost ga je zo zeer gefragmenteerd ingrijpen in het stuk waar de expertgroep zijn werk nog moet gaan doen.
En je vraagt me ook me nader uit te spreken over een uitspraak die ik zelf mede heb gegeven. Dat kan zo niet werken.
Je zult jouw vragen aan iemand anders moeten voorleggen.
 
Groet,
Cees

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Op 30 sep. 2019 om 20:14 heeft Marieke van Woerkom <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> het volgende geschreven:

 
Beste Cees en Maurits,
 
Wij hebben de volgende vragen:
 
  1. Hoe verhoudt zich artikel 21 rechtsvordering,  'de rechter mag doen wat hij of zij geraden acht', tot de onderstaande uitspraak  https://www.split-online.nl/kennisbank/uitspraken/33999?token=f1bb5c202917aef5982808ef9e7347f7 Kan er in deze situatie niet concreet ingegrepen worden d.m.v. een doorverwijzing naar een professional in het bezit van de juiste deskundigheid?
  2. Hoe kan het zijn dat de huidige jeugdwet volledig dichtgetimmerd is in het voordeel van de jeugdbeschermer? Waardoor er een volkomen onterechte machtsverhouding ontstaat tussen overheid en de burger? Wat vinden de rechters hiervan?
  3. Kunnen jullie het rapport van Childress onder de aandacht brengen binnen de mentale gezondheidszorg? Wij zijn zelf ook actief bezig, maar worden vooralsnog door het NIP, NVO en BPSW van het kastje naar de muur gestuurd. Mogelijk hebben jullie betere contacten. Het betreft hier specifiek professionals met verstand van zaken van de familiesystemen, complex trauma en de psychopathologie.
  4. Ondersteuning vanuit de mentale gezondheidszorg is nodig om preventief ouderverstoting te kunnen voorkomen, door ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk degelijke diagnostiek ingezet kan worden zodat de rechtspraak op de juiste manier geadviseerd kan worden.
  5. Daarnaast zal er gezocht moeten worden naar een manier op de huidige groep verstotende kinderen tot inzicht te brengen, ook hier zal over nagedacht moeten worden.
  6. Tenslotte zal er voor de groep hulp voorhanden moeten zijn, om eenmaal bewust van het geen hen is aangedaan, dit trauma te kunnen verwerken.
 
 
Graag jullie reactie.


Met vriendelijke groet,
Marieke van Woerkom
Secretaris