nlenfrde
Van: Marieke van Woerkom <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: 'Ouderverstoting' is ex-partnergeweld en psychische kindermishandeling
Datum: 6 december 2019 om 15:02:43 CET
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geachte heer/mevrouw,
 
Jaarlijks verliezen ruim 16.000 kinderen het contact met een ouder als gevolg van een complexe scheiding. 
 
Bij een complexe scheiding heeft, over het algemeen, een ouder een hoog conflict persoonlijkheid. Deze ouder vertoont kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis. Processtapeling en ‘ouderverstoting’ / a cross generational coalition with emotional cut off zijn het gevolg.
 
Onder invloed van de mentaal zieke ouder wordt het kind met deze ouder in een driehoeksverhouding geplaatst, en wordt onder zwaar manipulatieve druk, van deze zelfde zieke ouder, gedwongen het contact met de andere ouder te verbreken. Er is hier sprake van ex-partnergeweld, waarbij het kind als wapen wordt ingezet, er is dus ook sprake van psychische kindermishandeling.
 
Tot op heden wordt deze vorm van mishandeling niet opgenomen in de meldcode huiselijk geweld, ondanks het feit dat er sprake is van psychische mishandeling.
 
Het is essentieel dat deze vorm van mishandeling ook door de instanties erkend gaat worden, omdat er anders, onbewust mee geholpen blijft worden aan het in stand houden van deze vreselijke vorm van mishandeling.
 
In de bijlage de wetenschappelijke uitleg van dit fenomeen, door Dr. Craig Childress, PsyD in de U.S.A.
 
Wij horen graag per ommegaande welke actie u hierop kunt ondernemen.
 
 


Met vriendelijke groet,
Marieke van Woerkom
Secretaris
 
 

image002.png

 
Volg ons: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn